Erottuishan sitä kun vois?

Kategoriat Bloogie

Bloogie

Me täällä möykkäämme mielellämme erottumisen välttämättömyydestä markkinointia suunniteltaessa. Enkä ole sitä möykkää vaimentamassa tässäkään tekstissä.

Asiakkaat altistuvat jatkuvasti valtavalle määrälle mainoksia ja markkinointiviestejä, ja heidän huomionsa kiinnittäminen juuri sinun tuotteeseesi tai palveluusi vaatii erottumista muista markkinoilla olevista vaihtoehdoista.

Mutta mitäs sitten, kysyy yrittäjä takapenkissä, kun minun ja kilpailijani tuotteet ovat liki identtisiä sekä teknisisltä ominaisuuksiltaan että hinnaltaan? Molemmat värkit tekevät juuri sen, mitä niiden pitääkin tehdä ja hinnoittelussakaan ei vuosikausia jatkuneen huudatuksen jälkeen ole oikein pelivaroja?

Koita näitä:

  1. Tutki kilpailijoitasi ja heidän markkinointitekemistään. Millaista retoriikkaa he käyttävät, puhuvatko he suoraan asiakkkaille, millaista kuvastoa he viljelevät ja niin edelleen. Tämä auttaa ymmärtämään markkinatilannetta paremmin ja löytämään aukkoja, joita voi hyödyntää.
  2. Keskity kohderyhmään ja sen segmentteihin. Jos kohderyhmä on kovin laaja ja monimuotoinen, se kannattaa jakaa pienempiin segmentteihin. Markkinointi, joka on kohdistettu tarkasti määriteltyyn kohderyhmään ja segmenttiin, on tehokkaampaa ja voi johtaa parempiin tuloksiin.
  3. Jos erottumistekijä ei voi olla tuotteen ominaisuus tai hinta, se on brändin persoonallisuus. Panosta siis brändiin. Brändin tunnettuus ja maine ovat tärkeitä tekijöitä erottumisessa. Panosta brändin visuaaliseen ilmeeseen, brändin persoonallisuuden kehittämiseen ja markkinointiviestintään, jotta brändi erottuu kilpailijoista ja asiakkaat muistavat sen.
  4. Tarjoa asiakaspalvelua. Asiakaspalvelu on tärkeä osa brändin rakentamista ja asiakkaiden sitouttamista. Panosta siis laadukkaaseen asiakaspalveluun, joka erottuu kilpailijoiden vastaavista palveluista.

PS. Se hinnalla kilpaileminen on pikatie pimeään. Se on lisämyynnin hankkimista katteen kustannuksella. Ajatellaan pikemminkin niin, että mikäli markkinoinnissa oikein onnistutaan, saatetaan hintaa päästä kysynnän kasvaessa hiissaamaan jopa hitusen ylemmäksikin!

Rookiemedia

Ota yhteyttä

Autamme asiakkaitamme voittamaan kilpailun osaajista, joiden perässä ovat kaikki. Ja pitämään heistä myös kiinni.