Godspeed, mister Koskela! - Rookie Communications

Godspeed, mister Koskela!

Godspeed, mister Koskela!

Joskus tulee hemmetin hyvä mieli toisen ihmisen, ihan täysin tuntemattomankin, puolesta. Niin kuin tänään (9.8. toim. huom.) kävi Joona Koskelan kohdalla, luettuani kaverin hankkeesta kertovan Aamulehden jutun.

Tämä liittyy myös niihin ajatuksiin, joita olen omassa päässäni viimeaikoina pyöritellyt. Johtuen muun muassa hypystäni tämän firman palvelukseen elokuun alussa: pitää tehdä, mikä tuntuu oikealta, vaikka toisaalla olisikin luvassa kuuden viikon kesäloma ja kaikenlaiset ison talon mukanaan tuomat edut. (Totuuden nimissä mainittakoon, että loikkaustani helpotti merkittävästi myös vuoden virkavapauden saaminen entisestä työpaikastani).

Mutta kaikkiaan olen sitä mieltä, että meidän ihmisriepujen tulisi pysyä uskollisina omalle itsellemme, kuunnella omaa intuitiotamme ja puskea liiallinen ympäristön vaikutus pois itsemme ja intohimojemme tieltä.

Voisin kuvitella, että mitä useammalta ihmiseltä Koskelakin olisi kysynyt mielipidettä hankkeensa järkevyydestä, sitä vakuuttunemmaksi hän olisi tullut siitä, ettei siihen kannata missään tapauksessa ryhtyä. Mitä useammalta neuvoa kysyy, sitä lähemmäs vastaukset päätyvät keskivertoa.

Sama ajatus on minusta skaalattavissa viestintään: sillä on oltava kasvot, jotka eivät tyydy imitoimaan toisten kasvojen ilmeitä, vaan virnuilevat ihan omalla persoonallisella tavallaan. Älä esitä viestijää, vaan ole oma itsesi – siten voit erottua, ja siten voit seisoa viestiesi takana tiukoissakin paikoissa.

Tarinan opetus: kuuntele muitakin, mutta eniten itseäsi. Pian huomaat tekeväsi asioita, jotka vievät sinua eteenpäin kohti sitä omaa henkilökohtaista ”Strömsöäsi”.

Ja ennen kuin joku vetäisee herneet nokkaan, tarkennan sen verran, ettei kaikkien tarvitse ostaa lentokonetta, kiivetä vuorelle tai hiihtää napajäätikön yli. Tavallisemmatkin asiat riittävät, kunhan ne tekee ”rakkaudesta lajiin”.

Maailmassa riittää kyllä vastustajia ilman, että teemme itsestämme sellaisen.

Kaikki tarvitsemansa onni Koskelalle ja muille, jotka toteuttavat itseään eivätkä harmauden kaanonia!

Arttu Laakkonen