Käymme läpi mm. seuraavat osa-alueet:
Jäsenyyden arvolupaus: Mitä hyötyä liittymisestä on?
Mitä konkreettista ja aineetonta jäsenyys tarjoaa, ja miksi siihen kannattaa sitoutua? Onko lupaus sanoitettu selkeästi eri kohderyhmille ja erottuuko se muista vaihtoehdoista?
Tavoitteet ja kohderyhmät: Kenelle viestitte ja miksi?
Onko viestinnän kohderyhmät tunnistettu ja priorisoitu? Tiedetäänkö, mitä he odottavat järjestöltä ja miten heidän huomionsa voidaan saada?
Järjestön näkyvyys ja tunnettuus
Kuinka tunnettu järjestö on omassa toimintaympäristössään ja kohderyhmiensä keskuudessa? Onko järjestö helposti löydettävissä ja erottuuko se muista?
Viestinnän suunnitelmallisuus ja resurssit
Perustuuko viestintä satunnaisiin toimiin vai onko sillä tavoitteellinen suunnitelma ja vastuut? Onko resursseja – aikaa, osaamista tai budjettia – varattu tarpeen mukaan?
Sisäinen viestintä ja jäsenpito
Miten nykyisiä jäseniä pidetään mukana ja arvostettuina? Tukeeko viestintä jäsenten sitoutumista ja aktiivista osallistumista?
Kampanjat ja rekrytointiviestintä
Onko järjestöllä ollut kohdennettuja jäsenhankintakampanjoita? Miten uusia jäseniä houkutellaan – ja mitkä viestit ja kanavat toimivat parhaiten?
Verkkosivut ja sosiaalinen media
Löytyvätkö tärkeimmät tiedot helposti ja liittyminen sujuvasti verkossa? Onko somessa aktiivisuutta, vuorovaikutusta ja suunnitelmallisuutta, vai jääkö näkyvyys satunnaiseksi?
Ensikontakti ja liittymisprosessi
Miltä ensivaikutelma järjestöstä näyttää ulkopuoliselle? Onko liittyminen helppoa ja loogista – vai tuntuuko kynnys korkealta?
Uusien jäsenten vastaanotto
Miten uudet jäsenet toivotetaan tervetulleiksi ja otetaan mukaan toimintaan? Saavatko he heti selkeän käsityksen roolistaan ja mahdollisuuksistaan osallistua?
Kokonaisvaikutelma ja kehityskohteet
Miltä järjestön viestintä ja jäsenpolku kokonaisuutena näyttävät? Mitkä osa-alueet ovat vahvimmillaan ja missä kehittämällä saavutetaan eniten vaikutusta?