Rookien Kampanjastrategia
Markkinointisi iso kuva on määritetty ja tavoitteet asetettu? On siis aika lähteä voittamaan yksittäisiä taisteluita eli kampanjoimaan. Sitä varten tarvitaan kampanjastrategia.
Kampanjastrategia koostuu luovasta konseptista, sisällöistä ja ostopolusta.
Luova konsepti
Kenelle, missä ja millaisella äänensävyllä sinun on viestisi kerrottava? Toimiiko sinun tapauksessasi parhaiten somevideo, blogiartikkeli, radio- tai tv-mainos vai paikallislehden rivi-ilmoitus? Vai kaikkien noiden yhdistelmä?
Sisältö
Sisältö on se, jolla tämän päivän markkinoinnissa herätetään huomio. Sisältö on se, jolla huomio käännetään kiinnostukseksi. Ja sisältö on se, jolla kiinnostuneesta tehdään maksava asiakas.
7-8 tapauksessa 10:stä asiakkaasi on tehnyt ostopäätöksensä (näin ovat tutkineet) ennen kuin on yhteydessä myyjään. Nykyisin tuo päätös syntyy verkkosisältöjä kuluttamalla.
Verkkosisällöt voivat olla esimerkiksi syventäviä, opastavia, ostokynnystä madaltavia tekstejä, kuvia tai videoita (nykyisin verkon sisällöstä 80 prosenttia on videota).
Ostopolku
Ostopolku on nimensä mukaisesti polku, johon tuleva asiakas ohjataan. Ostopolku koostuu tyypillisesti kolmesta vaiheesta: tietoisuus/harkinta/toiminta. Jokaisessa vaiheessa on omat kanavansa, omat sisältönsä ja omat tavoitteensa. Avaamme logiikan ja toimenpiteet tarkemmin suunnitteluvaiheessa.
Kustannus
Kampanjastrategian hinnat alkavat 2.500 eurosta.
Formulaan tarvitaan kuski, joten lisäksi budjettia pitää varata tekniseen toteutukseen (digikanavat) ja mediaan.
Referenssejä
Rookien käsialaa ovat muun muassa seuraavat kampanjat (kampanjakonsepteja on vuosien saatossa veistetty kymmeniä muitakin):

"Näin kävi Martille"
Suomen Syöpärekisteri
Tavoitteena oli saada yli kuusikymppiset miehet osallistumaan vapaaehtoisiiin suolistosyöpäseulontoihin. Puhuimme sisusta, kaveruudesta, lotosta ja makkarasta sekä siitä käyttämättömästä paskatikusta, joka Martin kohtaloksi koitui. Kaikki lähti liikkeelle kuolinilmoituksesta.

Säänkestävää sivistystä
UEF / JOK
”Toiveena oli, että mainos ei olisi ”akateemisen jäykkä” ja annoimmekin aika vapaat kädet toimistolle jo suunnitteluvaiheessa. Syntyi hauska video teemalla Aina on hyvä sää opiskella!”, kertaa Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskuksen markkinointisihteeri Eeva Kykkänen.

Maaseutuparlamentti
Nurmeksen kaupunki
Maaseutukehittäminen ja -politiikka eivät kuluttajan näkökulmasta seksiä tihku. Voiko Maaseutuparlamentin pitopaikan äänestyksestä tehdä mielenkiintoista, hauskaa ja tuhansia ihmisiä mukaan innostavaa?
