Kiitos ja anteeks, periaatteiden lunnaitten maksajat - Rookie Communications

Kiitos ja anteeks, periaatteiden lunnaitten maksajat

Kiitos ja anteeks, periaatteiden lunnaitten maksajat

Periaate.

Pelkkänä puheena, tai kirjoitettuna lauseena strategiapaperilla, periaate on pelkkää… no, paperia.

Periaate tulee lihaksi ja vereksi vasta sitten, kun sitä joutuu oikeasti soveltamaan.
Tai kun siitä joutuu maksamaan jotakin. Aikaa, vaivaa tai rahaa.

On tietenkin kohtuutonta ja epäreilua, että periaatteen noudattamisesta joutuvat ensivaiheessa maksamaan myös sellaiset tahot, jotka ovat syyttömiä. Kuten erään kansanedustajan ja erään toisenkin kuntoilubrändin isien rasistisen mielenlaadun paljastuttua on käynyt.

On epäreilua ja paskamaista, että maksumiehiksi ovat heidän itsensä lisäksi joutuneet ko. firmojen alihankkijat, fränkkärit ja / tai laitteita käyttöönsä hankkineet yritykset. Harmittaa niiden ihan tavallisten kotimaistenkin yrittäjien puolesta, joiden leipä on nyt kiikunkaakun, kun asiakkaat ovat ottaneet käyttöön boikotoinnin.

Mutta isossa kuvassa heidänkään maksamansa hinta ei mene hukkaan. Sillä lunastetaan ihmisten yhdenvertaisuuden periaattetta nyt lihaksi ja vereksi. Isossa kuvassa se tarkoittaa sitä, että asiat muuttuvat.

Jospa maailma olisi tulevaisuudessa vähän parempi paikka tämän ansiosta?

Nykyihmiset boikotoivat asioita herkästi, periaatteidensa mukaan. Osa varmasti ihan vain ollakseen mukana muodissakin.
Tästä aiheutuu hetkellinen notkahdus bisnekseen kuntosaleille, mutta ajan mittaan tyhjiö kuitenkin täyttyy – palvelulle on varmasti kysyntää jatkossakin.

Notkahdus on hinta sille, että jatkossa firmojensa nokkamiehet miettivät varmasti tarkemmin, mitä suustaan ulos päästävät.
Ja siitä puolestaan aiheutuu se, että julkirasistiset öyhöttäjät eivät enää olekaan julkirasistisia, vaan sijoittuvat luonnostaan sinne, minne kuuluvatkin: oman elämänsä peräkammareihin, joista käsin ihmisyydelle vieraan sanoman levittäminen on hankalampaa.

Esitän kiitokseni heille, joiden kukkarolle tämä ilman omaa ansiota kävi. Ja pyydän samalla heidän ansiotonta ansionmenetystään anteeksi mainittujen twitter-velhojen puolesta.

Jospa maailma olisi tulevaisuudessa vähän parempi paikka tämän ansiosta?