Rookietip #894: Helpoin - ja ainoa - tapa välttää viestintäkatastrofi

Rookietip #894: Helpoin - ja ainoa - tapa välttää viestintäkatastrofi

Tällä viikolla on kotikatsomoissa saatu kaivella poppareita esille parinkin mehukkaan viestintäkatastrofin tiimoilta. Nämähän siis olivat Olympiakomitean seksuaaliseen häirintään viittaava tapaus Mika Lehtimäki ja väitettyyn harjoittelijoiden riistämiseen liittyvä tapaus Ivana Helsinki. Alla linkit uutisointiin, jos joku on vielä hoomoilasena, mistä on kyse.

Molemmat tapaukset yhdistyvät suoraan Rookien tämän viikon teemaan eli sisäiseen viestintään. Toimivan sisäisen viestinnän tavoite - ja onnistuessaan lopputulema - kun on avoin keskustelukulttuuri ja uskallus nostaa puudeli pöydälle niin myötä- kuin vastamäessä.

Nimittäin jos avoimuus ja uskallus puuttuvat, paine kasvaa, ja lopulta ratkeaa ensin yksi sauma ja sitten toinen - ja pian ovat kaikki luurangot hypänneet kaapista oikomaan koipiaan. Hästäk eipä tiennyt Suhosen Paola, mitä tuleman piti, kun firmansa kehnosti valituilla saatesanoilla somesta veti.

Kuten tunnettua, murha ja Kaarle XVI Kustaan nuoruuden vierailu strippiklubilla eivät vanhene koskaan, mutta ihan vähällä eivät vanhene nekään synnit, jossa organisaatiokaaviossa alapuolella olevaa osapuolta on niistetty. Kuten sijoittajaoraakkeli Warren Buffett on osuvasti todennut: ”It takes 20 years to build a reputation and five minutes to ruin it.”

Tämä on kuitenkin vältettävissä. Pitkästyttävällisen tieteellisen tutkimustyön jälkeen olemme tulleet siihen lopputulemaan, että tehokkain tapa välttää viestinnälliset katastrofit on seuraava:

ÄLÄ KOSKAAN IKINÄ PERSEILE MUIDEN KUSTANNUKSELLA!

Detaljitason katsaus sisäisen viestinnän maailmaan löytyy viikon BLOOGIESTA.

Näillä eväillä #respect ja lähimmäisenrakasta kevättä!

Mainitut uutislähteet:

https://yle.fi/urheilu/3-12384821
https://yle.fi/uutiset/3-12383572