Podcast

Rookie Bronxcast #39

Korvat hörölle, audio tulee! w/ Teijo Tikkanen

Audiosisällön kulutus kasvaa kuin miljoona volttia, mistä hyvänä esimerkkinä ihQ podcastimme.
Bronxcastissa spiikkaaja ja mediatuottaja Teijo Tikkanen kertoo, mistä on hyvä (ja huono) radiomainos tehty, mihin kaikkeen audio taipuu ja mihin suuntaan hän alan ammattilaisena uskoo äänen kulkevan. Mukana myös ilmaisia näytteitä, liity mukaan ja nauti!

Lisää nannaa:

Rookie Bronxcast #38

Teemu Purmonen ja 93 prosentin tarkkuudella osuvien kehittämishankkeiden salainen resepti

Kun yritys haikailee kehittämisrahoitusta Joensuun seudulla, jossain vaiheessa keskusteluun pompsahtaa milteipä poikkeuksetta nimi Teemu Purmonen. Eikä syyttä: Purmonen nimittäin onnistuu hommassa 93 prosentin osumatarkkuudella.
Bronxcastissa Teemu kertoo oman näkemyksensä siitä, milloin ja miten kehittämishanketta kannattaa lähteä rakentamaan (ja milloin ei), miksi hän onnistuu hommassa niin hyvin kuin onnistuu ja miksi yrityksen kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin lähtee palkkionsa siivuna kehittämisrahoituksesta success fee -mallilla ottavan konsultin kelkkaan. Ja paljon muuta kiinnostavaa!
Huom! Ne firmat (etenkin), joilla on menossa koronahanke, lukekaa kuuntelutoimenpiteiden ohella tämä: https://www.highline.fi/blogi/koronatuella-pitaa-kehittaa-tai-rahat-on-palautettava
Ja joo! Antwerpen on Belgiassa, kaikkihan sen nyt tietää.
Tsekkaa myös nämä:

https://proper.fi/

https://www.highline.fi/tekijat-ja-palvelut/teemu-purmonen

teemu@purmonen.fi 

www.rookiecom.fi/podcast

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

Rookie Bronxcast #37

Mis sie tarvitset oikei sopivaa markkinointikumppania, näil ohjeil siul on sellane!

Näinä viikkoina hiljennytään kulmahuoneissa budjetoimaan ensi vuotta. Markkinoinnin osalta tämä tapahtuu valitettavan usein hihaa ravistamalla, mikä on kallista ja pahimmillaan kuolemaksi.
Bronxcastissa Arttu ja Ville kertovat oman näkemyksensä siitä, mitä markkinointikumppanin valinnassa kannattaa ottaa huomioon, mitä asiakkaan päässä täytyy tietää ennen kuin toimijoita lähtee kartoittamaan ja miten markkinoinnin budjetointiin saa tolkkua.
Ketä tämä liippaa, kannattaa kuunnella. Emme (pelkästään) mainosta omaa toimistoamme.

Rookie Bronxcast #36

Somesoturi Niina Myller ja taisteluopas Instagramiin

Vuosi sitten yhdestä metropolista toiseen eli Enosta Kaliforniaan muuttanut Niina Myller ei jäänyt uudessa asuinmaassaan tuleen eikä aurinkoon makaamaan vaan pisti tuulemaan ja rakensi itselleen vuodessa busineksen Instagramin ihmeellisessä maailmassa. Bronxcastissa Niina kertoo, kuinka se tehdään ja jos ken metodin haluaa ihan kunnolla hanskata, hän sijoittaa 8,5 euroa Niinan tuoreeseen oppaaseen. Se on muuten aidosti hyvä opas.

Rookie Bronxcast #35

Yrittäjä Olli Rissanen ja kusesta nousuun täsmäosaajien avulla

Viimet Oy:n Olli Rissasen alku yrittäjänä oli eittämättä munakas: kolmekymppisenä, yrityskaupalla, ilman kokemusta ja sopivasti taantuman kynnyksellä.  Viimet kuitenkin selvisi ja porskuttaa nyt vahvasti eteenpäin – eikä vähiten sen ansiosta, että yritys etsi ja löysi ympärilleen osaamista, jota sillä ei itsellään ollut. Bronxcastissa Olli kertoo, miten yritys on onnistunut saamaan kovan kaliiberin hallitusammattilaisia ja neuvonantajia kelkkaansa, onko moinen kallista ja mikä siitä on ollut suurin hyöty. Siis tarinaan uppoudu, Olli puhuu viisaita!
Link it Park:

Rookie Bronxcast #34

Milla Tarnanen ja miksi yritys ja vitutus eivät voi kasvaa yhtä aikaa

Konevuokraamo Vatupassi valittiin äskettäin kokoluokassaan Euroopan parhaaksi. Perheyrityksen puikkoihin vuonna 2011 hypännyt Milla Tarnanen kertoo Bronxcastissa, miten yritys on onnistunut yhdistämään vahvan kasvun ja huippuluokan työtyytyväisyyden, miten Milla tiivistää yritysstrategian yhteen lauseeseen, mitä yrittäjäperheessä kasvaminen antoi – ja otti – ja paljon muuta kullanarvoista!

Klikkaa myös nämä!

Rookie Bronxcast #33

Petri Mertanen ja mitä jokaisen markkinoijan pitää ymmärtää analytiikasta

Mertanen Analytics Oy:n yrittäjä Petri Mertanen vääntää työkseen dataa rautalangaksi ja Bronxcastissa hän tekee sen niin, että (melkein) jokainen markkinoija ymmärtää.
Mistä pääsee liikkeelle, mitä työkaluja tarvitaan, mitä ylipäätään pitää mitata, miksi ja mihin näin saatu ymmärrys johtaa, miten valjastetaan analytiikka printtimainonnan seurantaan…
Nämä ja monta muuta kultahippusta on poimittavissa tästä keskustelusta, siis kuuntelutoimenpiteisiin marsmars!

Kuuntelukokemuksesta haltioituneena on luontevaa siirtyä seuraaviin verkkosijainteihin:

Rookie Bronxcast #32

Sanna Tarssanen ja Lapin matkailumarkkinoinnin kultahiput

House of Lapland on Lapin markkinoinnin sisältötehdas ja Sanna Tarssanen tehtaanjohtaja. Esimerkiksi vuonna 2019 HOL:n tuottamat sisällöt tavoittivat 600 miljoonaa ihmistä, ja kyseisen tavoittavuuden arvoksi arvioitiin varovaisestikin vähintään 10 miljoonaa euroa.

Bronxcastissa Sanna kertoo, miten Lapin markkinointiin on löydetty yhteinen sävel, mikä on tarinallisuuden merkitys, millä silmällä ex-joensuulainen katselee Pohjois-Karjalan matkailumarkkinointia ja paljon paljon muuta! Siis kuulolle asetu!

Asiaan kuuluvat linkit:

https://www.lapland.fi/fi/houseoflapland

https://www.rookiecom.fi/bronxcast19

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

Rookie Bronxcast #31

Sarjayrittäjä Miika Sunikan vinkit yrittämisestä haaveileville

Joensuulainen Miika Sunikka pyörittää neljää yritystä ja on mukana myös neljässä muussa. Bronxcastissa Miika kertoo, miten hän onnistuu pitämään hommat hyppysissä, mikä on ollut kantava ajatus yrityskauppojen taustalla, mikä saa hänet aamulla ylös ja millaisia vinkkejä sarjayrittäjä antaa yrittämisestä haaveileville. Kuuntele, viisaita puhuu vieraamme tälläkin kertaa!

Rookie Bronxcast #30

Panimo Honkavuoren Oona Heikkinen ja erottuvan brändin salainen resepti 

Panimo Honkavuoren oluet on palkittu moneen otteeseen, ja pari viikkoa sitten napsahti maltaaksi i:n päälle Suomen parhaan oluen titteli. Honkavuori tunnetaan paitsi oluestaan myös onnistuneesta brändäyksestä, ja Bronxcastissa panimon myynti- ja markkinointijohtaja Oona Heikkinen paljastaa tarinan Honkavuoren tarinan takana – ja paljon muuta mielenkiintoista pienpanimoiden ihmeellisestä maailmasta.

Lukaise lisää:

www.honkavuori.fi

Äläkä unohda:

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

Rookie Bronxcast #29

Jos sull idea on, niin kätes yhteen lyö – ja tee asialle jotain! John Niemen ja FixU Drinkin tarina

Ideoita on maailma pullollaan – tässä tapauksessa kirjaimellisesti – mutta kuinka moni on valmis tekemään asialle jotain, onkin sitten jo toinen juttu. John Niemi sai idean krapulajuomasta (virallisesti hyvinvointijuomasta), laittoi kaiken likoon ja teki unelmastaan totta. Matka pisteestä A pisteeseen B ei tässäkään tapauksessa ollut suinkaan suora, vaan…. No, eiköhän anneta Johnin itsensä kertoa!

 

Tsekkaa myös tämä:

Rookie Bronxcast #28

Sami Salo ja mitä jatkuva muutos vaatii johtajalta

Sami Salo on tehnyt autokauppaa suurimman osan elämästään ja nähnyt busineksen murroksen 80-luvun lankapuhelinajoista 2020-luvun yksityisleasingiin ja verkkokaupan läpilyöntiin – puhumattakaan niistä kaikista muista markkinahäiriöistä ja -häiriköistä, jotka markkinaa heiluttavat. Kuuntele muun muassa Autotalo Hartikaisen toimialajohtajana ja Veljekset Laakkonen Oy:n autotalonjohtajana vaikuttaneen Samin mietteet siitä, mitä jatkuvat muutokset vaativat johdolta ja henkilöstöltä ja miten ennustamatonta voi ennustaa – vai voiko mitenkään?

Rookie Bronxcast #27

Pia Kontturi ja menestyvän friikkusirkuksen salaisuus

Välleen Oy:n Pia Kontturi teki pitkän uran mainostoimistossa, paloi loppuun ja teki uuden tulemisen yhden naisen yrityksenä rakentamalla tiiminsä 100-prosenttisesti freelancereista. Eikä tarvitse olla Nostradamus pystyäkseen ennustamaan, että tämä business-malli tulee yleistymään varsinkin luovilla aloilla voimakkaasti tulevina vuosina – mistä myös Rookie on hyvä esimerkki. Bronxcastissa Pia kertoo salaisen reseptinsä, millä hän saa pidettyä langat käsissä ja homman rokkaamaan.

Haastattelussa mainitut linkit:

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

Rookie Bronxcast #26

Diginomadi Jaakko Multanen ja näin rakensin menestyvän verkkobusineksen USA:aan

Jos suomalainen haluaa myydä USA:ssa jotain, niin mitä se voisi olla? No, saunoja tietysti! Näin reknasi Tohmajärveltä lähtöisin oleva Jaakko Multanen – ja Divine Saunas oli syntynyt. Kuuntele Jaakon ja hurjassa kasvussa olevan busineksen tarina, se on nimittäin lievästi sanottuna mielenkiintoinen.

Haastattelussa mainitut linkit:

https://www.dropshiplifestyle.com

https://tim.blog/tim-ferriss-books

www.muuttajalle.fi

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

Rookie Bronxcast #25

Yritysvalmentaja Janne Pakarinen ja miksi yrittäjyys on kestävyyslaji

Business Joensuun yritysvalmentaja Janne Pakarinen auttaa kollegoineen yrittäjiä laidasta laitaan ja toki myös niitä, joilla yrittäjyys on vasta pilke silmäkulmassa. Bronxcastissa Janne kertoo, mitä yritysvalmentaja oikeastaan tekee, miten heidän pakeilleen pääsee ja miten homma etenee.

Itse 23-vuotiaana 18-vuotisen yrittäjätaipaleensa aloittanut Pakarinen jakaa tuntojaan myös siitä, mitkä ovat hänen mielestään ne kaikista tärkeimmät asiat, että pärjää yrittäjänä, mitä neuvoja nyky-Janne olisi antanut junnu-Jannelle ja onko hänellä taannoisen oman exitin myötä nyt Lamborghini ja oma saari.

Muista myös nämä:

www.businessjoensuu.fi

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

www.muuttajalle.fi

Rookie Bronxcast #24

Kick-ass ilmalaivamies Jiri Jormakka ja miten yritysidealle hankitaan rahoitus

Yritysidea olisi mutta ei hilloa sen toteuttamiseen? Ei hätää! Bronxcastissa yrittäjä Jiri Jormakka kertoo kokemuksen syvällä rintaäänellä, miten rahoituksen hankkimisessa kannattaa lähteä liikkeelle, miten käännetään sijoittajien päät – siis yritystäsi kohti, ei poispäin – ja millainen taival aloittavalla yrityksellä on usein edessä ennen kuin palikat ovat järjestyksessä ja rahoitus kasassa.

Jiri kertoo myös Kelluu Oy:n toiminnan filosofiasta ja siitä, kuinka tärkeää on keskittyä olennaiseen ja uskaltaa pyytää apua, kun sitä tarvitaan. Kuuntele!

Tsekkaa myös nämä!

www.kelluu.com

www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

Rookie Bronxcast #23

Ilja Teppo ja kuinka taiteilija ja yrittäjä mahtuvat saman nahan alle

Kaukolasipartio-yhtyeestä(kin) tuttu Ilja Teppo on myös sooloartisti, kirjakustantaja, ohjelmatoimistoyrittäjä ja kesäteatterituottaja – näin aluksi. Bronxcastissa Arttu K. utelee, onko taiteilija-yrittäjällä pakko olla monta rautaa tulessa, miten näkyvyys somessa auttaa saamaan keikkaa ja mikä on tärkein oppi, minkä Ilja antaa taiteileville yrittäjäkollegoilleen / yrittäville taiteilijakollegoilleen.

Puhuimme myös siitä, millainen isku palleaan korona oli ja miten Jaakko-isän uran päättänyt sairastuminen nuorella iällä vaikutti Teppojen elämään. Ja paljon muusta. Kuuntele!

PS. Koska et todellakaan halua missata koskaan ikinä mitään sisältöjämme, tilaa viipymättä myös uutiskirjeemme linkistä www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje. Kiitos!

Rookie Bronxcast #22

Mimmit koodaa -ohjelman Milja Köpsi ja koodia ei tehdä peniksellä!

Mimmit koodaa -ohjelma on noussut muutamassa vuodessa yli 6.000 naisen yhteisöksi. Koordinaattori Milja Köpsi kertoo Bronxcastissa, mikä ohjelmassa on jutun juoni, miksi naisia on softa-alalla edelleen niin onnettoman vähän, miksi käsitys koodarin työstä on ylipäätään vanhentunut ja mitä Miljan mielestä asialle voisi, pitäisi ja aiotaan tehdä.

Uhraa elämästäsi puoli tuntia tähän ja olet valaistuva monen asian suhteen!   

PS. Parhaat palat kuukauden sisällöistä saa nyt myös uutiskirjeenä. Tilaa moinen täältä: https://www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje

PPS. Mimmit koodaa -ohjelmasta enemmän täällä: https://mimmitkoodaa.ohjelmistoebusiness.fi 

Rookie Bronxcast #21

Digistrategi Mika Sormunen ja kasvuhakkerointi rautalangasta väännettynä

Crasman Oy:n Mika Sormunen kävi Bronxcastissa kertomassa, mitä ihmettä on ”kasvuhakkerointi”. Sehän siis ei ole niin ihmeellistä kuin kenties ensi alkuun kuulostaa, vaan…
No, kuuntele niin tiedät. Ja on muuten rahanarvoista tietoa se!

PS. Mainitsemani uutiskirjeen pääset tilaamaan täältä: www.rookiecom.fi/tilaa-uutiskirje. Älä emmi hetkeäkään!

Rookie Bronxcast #20

Luova johtaja Tatu Ahonen ja kadonneen ”Miksi?”:n metsästys

Kuopiolaisen bränditoimiston Ahooy Creativen luova johtaja Tatu Ahonen menetti sielunsa markkinointivoimille jo koulupoikana. Lähes 20 vuoden kokemuksen syvällä brändiäänellä Tatu kertoo Bronxcastin kuuntelijoille mm., mistä kaikesta brändi koostuu, millä työkaluilla olennainen kerrottava kaivetaan esiin ja mikä on se yksi asia, joka yhdistää käytännössä kaikkia menestyneimpiä brändejä.

Ja koska aika on mikä on, keskustelimme toki myös siitä, kannattaako koronan aikaan olla esillä – ja jos kannattaa, miten. Ken markkinoinnin kanssa on missään tekemisissä, kannattaa kuunnella! Ja oppia ikä kaikki se on muillekin…  

Tatun ja muut ahooylaiset saat kiinni täältä: www.ahooy.fi.

Rookie Bronxcast #19

Tutkimuspäällikkö Juho Pesonen ja miksi (ja miten) yhteistyö on voimaa matkailubusineksessa

Itä-Suomen yliopiston tutkimuspäällikkö Juho Pesonen on yksi johtavista matkailuliiketoiminnan ja -markkinoinnin asiantuntijoista Suomessa. Bronxcastissa Juho kertoo ajatuksensa muun muassa siitä, miten vahvasta brändistä hyötyvät kaikki, kuinka matkailuyritysten pitäisi ajatella itseään mediataloina ja mikä on erottautumisen merkitys. Mukana myös Juhon vinkit someen ja asiakasarvioiden hyödyntämiseen.

Puhuimme luonnollisesti myös koronan vaikutuksista kotimaanmatkailuun, ja Juho kertoo ajatuksensa siitä, millaisilla toimijoilla on parhaat edellytyksen selvitä kriisistä ja miksi.

Kaikin puolin rautaista settiä, kuuntele! Keskustelu avaa takuulla silmiä myös satunnaisen matkailijan näkökulmasta.

Haastattelussa mainitun kirjan löydät täältä: https://vastapaino.fi/sivu/tuote/matkailuliiketoimintaa-teoriasta-kaytantoon/2668853

Rookie Bronxcast #18

Koodari Miikka Kostian ja verkkosivuprojekti joka onnistui!

Kooditalo Koodersin Miikka Kostian kertoo, mistä lähtee liikkeelle onnistunut verkkosivuprojekti, milloin tekijäksi riittää veljenpojankumminkaima ja milloin pitää hälyttää paikalla ammattilaiset ja kuinka joku verkkosivusi vielä löytääkin (mitä jumppaa myös hakukoneoptimoinniksi kutsutaan).   

Varoitus: Näillä opeilla säästät selvää rahaa! Tai tienaat! Tai alat opiskella koodariksi!

PS. Tsekitout myös nämä:
https://www.kooders.fi/blogi/mitavattua-sisaltomarkkinointi-feat-arttu-kayhko-rookie-communications-oy https://www.kooders.fi/blogi/markkinoinnin-kliseet-feat-arttu-kayhko-rookie-communications-oy-mitavattua-podcast-99

Rookie Bronxcast #17

Valokuvaaja Johanna Kokkola ja kuvan syvin olemus

Salama Visualin yrittäjä ja kokenut valokuvaaja Johanna Kokkola tietää, mistä se kuuluisa tuhannen sanan korvaaja koostuu.

Kuvaamisen teknisen puolen voi Kokkolan mukaan oppia kuka vain, mutta kuvaaminen on paljon muuta kuin suljinaikoja, ISO-arvoja tai aukkoja. Se on näkemistä ja ennen kaikkea tiivistämistä.

Se on kykyä vangita juuri se oikea hetki.

Vangitse hetkeksi itsesi ja kuuntele, mitä kuvaaja kertoo.

Rookie Bronxcast #16

Satutaiteilija, yrittäjä Petronella Grahn ja kuuden lapsen äidin vinkit arjen hallintaan ja kotona työskentelyyn.

Lastenvaatebrändi Tinttu.comin perustaja ja Pomenia-satumaan luoja Petronella Grahn on synnyttänyt kaksi brändiä ja kuusi lasta – ja opetellut kantapään kautta, kuinka nuo kaksi roolia yhdistetään onnistuneesti.

Nyt taskussa on tuore kustannussopimus, ja Petronella kertoo Bronxcastissa, kuinka hän 50 vuoden ”opiskelun” jälkeen löysi oman juttunsa, miten hän on onnistunut pitämään paketin kasassa, mikä on kolmen R:n kasvatusmetodi, miksi lasten saaminen on kuin lettuja paistaisi – ja paljon muuta.

Rookie Bronxcast #15

Jouni Koistinen ja mikä helevetin markkinoinnin automaatio?

Jouni ja Leila Koistinen hokasivat ensimmäisten joukossa, että markkinoinnin automaatiossa on sitä jotain. Bronxcastissa Hubspot-guru Jouni avaa, mistä hommassa oikeastaan on kyse.

Jo tässä vaiheessa paljastettakoon juonta sen verran, että markkinoinnin automaatio ei ole kone, joka syö dataa ja p*****a rahaa, vaan se vaatii ymmärrystä siitä, mistä asiakkaat tulevat, mitä asiakas maksaa, mitä asiakas tuottaa ja mikä tärkeintä: miten asiakasta pystytään palvelemaan.

 

Rookie Bronxcast #14

Kriisin hetkellä nousevat esiin todelliset johtajat ja paljastuu yrityksen aito arvomaailma

Kun huoli huomisesta on suurimmillaan, tarvitaan ymmärrystä kaikilla puolilla pöytää. Arttu K. pohtii johtajuutta omasta kokemuksestaan lätkäympyröissä ja siviilissä.

Näitä kahta maailmaa yhdistää moni asia, ja useat niistä korostuvat juuri nyt.

Rookie Bronxcast #13

Omat opit käyttöön kriisiviestinnässä – ei se helppoa ole ammattilaisillakaan

Rookie joutuu nyt toteuttamaan omia oppejaan kriisiviestinnästä – miten on mennyt? Entä kuinka vuoden 2019 hankaluudet auttavat (toivon mukaan) yritystämme selviämään läpi kriisin?

Arttu ja Ville puivat meneillään olevaa kriisiä sekä oman firman näkökulmasta että yleisellä tasolla. Käykää kuuntelemassa, ketä asia liippaa. Eli kaikki.  

Rookie Bronxcast #12

Ison Myyn markkinointipäällikkö Kari Souto ja onko kauppakeskuksilla tulevaisuutta verkon puristuksessa

Kari Souto vastaa Joensuun keskustan Kauppakeskus Ison Myyn markkinoinnista. Bronxcastissa Kari kertoo näkemyksensä kauppakeskusten tulevaisuudesta – onko sitä ja jos on, miltä se näyttää. Kari paljastaa myös, miten Ison Myyn kävijämäärät ovat eläneet, minkä verran ihmiset käyttävät Myyssä rahaa ja paljon paljon muuta.

Tiesitkö muuten, että suomalaiset ostavat tavaraa edelleen enemmän kauppakeskuksista kuin verkosta? Tai että Ison Myyn kävijämäärät ovat suuremmat kuin Kuopion Matkuksessa? Kuuntele, niin tiedät!

Rookie Bronxcast #11

Ex-säbätähti, tilitoimistoyrittäjä Esa Jussilan neuvot auvoisaan yhteiselämään kirjanpitäjän kanssa

Salibandyn kaksinkertainen maailmanmestari ja nykyinen tilitoimistoyrittäjä Esa Jussila kertoo näkemyksensä siitä, millainen on hyvä kirjanpitäjä – ja toisaalta millainen on kirjanpitäjän näkövinkkelistä hyvä asiakas.

Juteltiin Esan kanssa myös yrittäjyydestä ja muun muassa siitä, miksi Tilijussila Ky ei edes halua kasvaa. Enkä malttanut olla kysymättä sitäkään, vieläkö ihmiset huutavat Esan nimeä? (Vähän eri kontekstissa kuin urheilu-uran aikaan ehkä… ?)

Rookie Bronxcast #10

Aki Mustonen ja Ostajan opas digimarkkinointiin

Digimarkkinoinnissa (myös ja varsinkin) tulokset riippuvat usein hyvin paljon siitä, osasiko markkinoija hommansa. Titteliä ”Digital Marketing Expert” voi käyttää kuka tahansa, joka on joskus some-postausta boostannut, ja ostajan näkökulmasta on vaikeaa – ellei mahdotonta – erottaa jyviä akanoista.

Tässä jaksossa Mustone Digitalin yrittäjä Aki Mustonen jakaa omat vinkkinsä siihen, mitkä ovat yleisimmät syyt kampanjoiden onnistumiseen / epäonnistumiseen, mihin kumppanin valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita, mitä voi helposti tehdä itse ja  – plus moneen muuhun rahanarvoiseen asiaan.  

Tiesithän, että Bronxcast löytyy myös kaikilta yleisimmiltä podcast-alustoilta sekä pärstävärkkien kera YouTubesta (tämä jakso täältä)

 

Rookie Bronxcast #9

Markku Pölösen vinkit luovaan työhön ja tarinankerrontaan

Kuusinkertainen Jussi-voittaja, ohjaaja-käsikirjoittaja Markku Pölönen piipahti Bronxcastissa kertomassa, mitkä ovat hänen työkalunsa luovaan työhön ja mistä ja miten Markku poimii ideansa. Lisäksi Markku jakaa 70 mainostuotannon syvällä rintaäänellä oman näkemyksensä siitä, kuinka tarinankerrontaa voi hyödyntää markkinointiviestinnässä.

Ja paljon paljon muuta!   

Rookie Bronxcast #8

Tuija Kauppinen ja aitouden merkitys yrityksen markkinoinnissa

Superfoodia rovaniemeläisessä Narkauksen kylässä valmistava Arctic Warriors on erinomainen esimerkki siitä, miten pienikin yritys pystyy rakentamaan vahvan brändin ja viestimään lukuisissa eri kanavissa lukuisilla eri tavoilla. Myynti- ja markkinointipäällikkö Tuija Kauppinen valottaa sotureiden menestysreseptiä.   

 

Rookie Bronxcast #7

Ammattimentori Kristiina Hätinen ja mistä on hyvät johtajat tehty

Kristiina Hätisen yli 20-vuotiseen toimitusjohtajauraan on mahtunut monenlaista upeista onnistumisista katkeriin potkuihin. Nyt Kristiina mentoroi muita johtajia ja kertoo Bronxcastissa oman näkemyksensä hyvästä johtajuudesta ja mitä kaikkea itse tekisi toisin, jos pääsisi aloittamaan alusta.

Jos olet esimiesasemassa – tai haluat ymmärtää esimiesten aivoituksia – kannattaa kuunnella!

 

Rookie Bronxcast #6

Kunnanjohtaja Jere Penttilä ja virkamiessomettamisen ihanuus

Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä on ahkera virkamiessomettaja. Bronxcastissa Jere paljastaa somestrategiansa, kertoo siitä, mihin ja miksi hän somea käyttää sekä millaisia eroja hän on eri kanavien välillä huomannut. Kuuntelemalla selviää myös, minkä jutun Jere on tehnyt ainoana kunnanjohtajana Suomessa.

Jeren kokemuksista riittää varmasti ammennettavaa kaikille, jotka miettivät omaa rooliaan sosiaalisessa mediassa.

Rookie Bronxcast #5

Uutispäällikkö Anna Sievälä ja hyvän (julkaisukynnyksen ylittävän) tiedotteen anatomia

Sanomalehti Karjalaisen uutispäällikön Anna Sievälän käsien kautta kulkee joka päivä kymmeniä uutisaihioita ja tiedotteita, joista osa näkee päivänvalon ja osa ei. Bronxcastissa Anna valottaa toimitusten ajatusmaailmaa ja antaa kullanarvoisia vinkkejä, kuinka yritykset maksimoivat mahdollisuuden saada tiedotteensa läpi tai jopa nousta uutiseksi – ja toisaalta millä eväillä ei kannata edes yrittää.

Rookie Bronxcast #4

Joensuun markkinointijohtaja Markku Pyykkönen ja kuinka arvot ovat kaikki kaikessa (myös) kuntamarkkinoinnissa

Markku Pyykkönen on kulkenut mielenkiintoisen matkan Joensuun Popmuusikot ry:n siivousvastaavasta Joensuun kaupungin markkinointijohtajaksi. Bronxcastissa Markku kertoo mm., miten hän haluaa Joensuun profiloituvan, miten Joensuun markkinointi uudelleenrakennettiin, kuinka kohderyhmäajattelu näkyy Joensuun markkinoinnissa ja kuinka hän taistelee virkamiehistymistä vastaan.

Markun ajatuksissa on paljon eväitä myös liike-elämän ja yritysmarkkinoinnin parissa pyöriville, kannattaa kuunnella!
 

Rookie Bronxcast #3

Mika Vähäniitty ja Jet Set Barin menestyksen salaisuus!

Joensuulainen Jet Set Bar se vaan porskuttaa, samassa paikassa ja samassa komennossa nyt jo 29 vuoden ajan, mitä ei ravintolaskenessä kovin usein näe. Bronxcastissa Mika ”Vänni” Vähäniitty kertoo, miten hänestä tuli ravintoloitsija, mitä yrittäjyys on hänelle opettanut ja miksi hän ei ole, ainakaan vielä, perustanut yökerhoa (lähellä se kerran oli…) Ja paljon, paljon muuta.
Kannattaa kuunnella, tarinaa riittää kokonaisen tunnin verran!

Rookie Bronxcast #2

Petri Varis ja Onnistuneen tapahtumamarkkinoinnin ABC!

Tapahtumamarkkinointi ja kumppanuudet ovat firmalle kuin firmalle erinomainen väylä tavoittaa oma kohderyhmänsä. Mutta kuten kaiken markkinoinnin, myös sen voi tehdä hyvin tai huonosti. Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kertoo, kuinka Ilosaarirock rakentaa kumppanipakettinsa, mitä onnistunut tapahtumamarkkinointi vaatii ja mitä pitää miettiä ihan ensimmäisenä. 
Varoitus: Lähetys sisältää erittäin painavaa asiaa!  

Rookie Bronxcast #1

Mitä yrittäjyydestä on jäänyt käteen, Arttu ja Ville?

Herrat Arttu Käyhkö ja Ville Moilanen testaavat podcastaamista ja juttelevat siitä, mitä heidän yrittäjäuransa on eteen tuonut.