Reagointi on kuninkuuslaji - Rookie Communications

Reagointi on kuninkuuslaji

Reagointi on kuninkuuslaji

Onneksi olkoon, jos olet siirtynyt markkinoinnissasi suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen tekemiseen, ja varannut siihen tarkoituksenmukaisen siivun liikevaihdostasi.

Se tarkoittaa, että olet hyvässä vauhdissa maratoonissasi. Muutama luumusukka on jo jäänyt taaksesi radanvarteen ripuloimaan. Matkaa on kuitenkin vielä jäljellä, ja muutaman vauhdikkaamman narikan kantapäät vilkkuvat vielä edelläsi. Nyt saattaisi olla aika roplata uusi pykälä silmään ja aloittaa ratkaiseva kiri.

Huoltajasi radan varressa näyttää kylttiä, johon on kaupallisen kirjavalla tussilla tekstattu sana ”Reagoi!”.

 

Kuninkuuslaji

Puhutaan tietysti sosiaalisesta mediasta. Muistathan: se on se paikka, jossa kaikki ihmiset ovat.  Ja reagointi asioihin ja ilmiöihin siellä, se on kuninkuuslaji tässä hommassa. Jos sen oikein osaa.

Verohallinto osaa. Tsekatkaa vaikka alla oleva kaappaus Twitter-viestiketjusta tältä joulukuulta:

 

”No helppohan se on meidän rahoilla, virkamiesten”, niinkö?

Väärin. Onnistuu se yksityiselläkin puolella. Kuten vaikkapa tässä, kissanhäntää nostellen, tässä esimerkissä joensuulaisen autoliikkeen Facebook-sivulta:

 

(Taustaksi: Ravintola Kerubin kavereilta karkasi talon pakettiauto Pielisjokeen syyskuussa 2018. Tapausta uutisoitiin ahkerasti myös mediassa. Autotalo Hartikainen tarjosi auttavan kätensä yllättävään ajoneuvovajaukseen FB-postauksessaan.)

 

Nopeat syövät, hitaat eivät

Reagoinnissa pitää olle nopea.

Laatukaan ei ole niin tärkeää kuin nopeus. Mikään ei ole niin vanha kuin vähän myöhässä oleva vitsi. (Ei edes eilinen lehti.)

Ja jotta reagointinopeus on riittävä, sinun on unohdettava vedoskierrokset tekijän ja itsesi väliltä.
Luotettava.

Ja hei: tämä ei tarkoita, että sinun tulee jättää aiempi suunnitelmasi sikseen. Ei missään nimessä. Sen tulee elää omaa elämäänsä taustalla koko ajan.

Siinäpä haaste: jättäisitkö sinä firmasi sometilien admin-oikeudet ja säkillisen rahaa tämännäköisten tyyppien haltuun, luottaen siihen, että jotain saadaan aikaan?

 

Mietitään tätä ja odotellaan joulua! Loppuun musiikkia, kuten tapana on.