Meitähän on täällä jo aika monta! - Rookie Communications

Ketä meitä nyt on

Rookieita on tätä nykyä vajaat kymmenen: on vahvan toimittajataustan omaavaa pukaria, kovapäistä videonikkaria, nuorta mutta innokasta AD:ta ja vaikka ketä. Tällä kokoonpanolla pystymme viemään maaliin hyvinkin vaativia projekteja – ja sen pyrimme aina tekemään niin, että jälkemme tunnistaa.

Ja tarkennukseksi: useimmiten se on ollut positiivinen asia.

Lisäksi hyväksikäytämme säännöllisesti oppilaitostensa priimuksia harjoittelijoina. Jos tunnet suunnatonta vetoa meitä kohtaan, ja opinto-ohjelmastasi puuttuu rasti työharjoittelun kohdalta, ota yhteyttä!

 

Arttu Käyhkö

Toimitusjohtaja, osakas, sisällöntuottaja

…älysi lopettaa ammattilaiskiekkoilijan uransa ennen kuin legoja alkoi tipahdella Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Arttu suoritti media-alan tutkinnon kotikaupungissaan Joensuussa ja siirtyi sanomalehti Karjalaisen palkkalistoille. Journalistiuran huipennukseksi muodostui pesti päätoimittajana ja toimitusjohtajana saman konsernin kaupunkilehti Karjalan Heilissä, joka 3,5-vuotisen urakan päätteeksi pokkasi Vuoden Kaupunkilehti 2015 -palkinnon. Koska huipulla on tunnetusti hyvä lopettaa, Arttu lähti hakemaan uutta suuntaa mainostoimistomaailmasta. Joensuulaisessa toimistossa tehdyn lyhyen strategin pestin päätteeksi Arttu päätti pistää yrittäjähaaveet lihaksi ja vereksi perustamalla Rookie Communications Oy:n lokakuussa 2016.

040 594 0285

arttu@rookiecom.fi

Ville Moilanen

Osakas, sisällöntuottaja

…ajautui myös toimittajaksi, jossa toimessa viihtyi mm. sanomalehti Karjalaisella ja Viikko Pohjois-Karjalassa. Toipuminen kuitenkin alkoi, kun Joensuun kaupunki pisti hakuun tiedottajan toimen. Moilanen haki, pääsi, yleni viestintäpäälliköksi ja uudisti kaupungin viranomaisviestintää siinä määrin, että ylitti muutaman kerran valtakunnallisen uutiskynnyksenkin (esim. Hitler kuulee Suvantosillan remontista -video). Kun kaikki oli tehty, Moilanen loikkasi Rookie Communications Oy:n riveihin toukokuussa 2017 jättäen entiset virkamieskollegansa kyyneliin.

050 547 7366

ville@rookiecom.fi

 

Juha Halonen

Asiakkuusjohtaja

Juha on uinut useammassa sopassa kuin moni on lusikoinut. Mainostoimistoyrittäjänä, kirjapainoalan tehtävissä ja viimeksi PunaMusta Oy:n markkinointijohtajana. Ja kuin kala keittoon hän solahti joulukuun 2018 alussa myös osaksi Rookien henkilövahvuutta.

050 410 4347

juha@rookiecom.fi

 

Arttu Laakkonen

Sisällöntuottaja

…on niin ikään toipuva journalisti. Parikymmenvuotisen toimittajan uransa aikana tämä karvanaama on ponnahtanut useasti pintaan kuin korkki: (lähes) alle on uponnut yksi paikallislehti, yksi maakuntatasolla puoluerahoilla operoinut julkaisu sekä yksi erikoisaikakauslehti. Omaa yritystoimintaa digitaalisen viestinnän parissa hän on ehtinyt harrastaa (kirjaimellisesti) myös yli kymmenen vuoden ajan. Kaikki johti lopulta Käyhkön kipparoimaan Karjalan Heiliin, josta hän seurasi luotettua johtajaansa Rookien riveihin elokuussa 2017.

0400 905 516

arttu.laakkonen@rookiecom.fi

 

Joni Laihosola

Videokameran kuljettaja

Läntisen pallonpuoliskon vakaakätisin videokuvaaja ja innovatiivisin editoija. Ei ehtinyt valmistua koulusta (jota ei olisi alun perinkään taitoineen edes tarvinnut), kun Rookie poimi hänet riveihinsä. Soittaa myös punk-bändissä kitaraa ja laulaa, minkä annamme hänelle anteeksi, koska tässä byroossa punk-asenteesta on enemmän hyötyä kuin haittaa.

050 314 1264

joni@rookiecom.fi

 

Ukko Torni

Yhden miehen videotykistö

Ukko ehti toimia freelancerina Rookien alihankkijana vain ohikiitävän sekunnin, kunnes näki valon ja liittyi meihin. Mies kuvaa vaikka stereolähikuvaa harpyijan katseesta ja hoitelee editin iltapäivällä. Ukko on ukko myös äänen, projisointien ja livekuvaamisen kanssa.

044 242 8750

ukko@rookiecom.fi

 

Tommi Louhelainen

Tuotanto-AD (OMG, KVG, WTF)

Piirtää, luo grafiikkaa, animoi ja tekee vaikka mitä – eikä tupakoi tehdessään, vaan valmista syntyy lähes nopeammin kuin kahvi ehtii valua. Diggailee mikroaalloilla lämmitetyistä pinaattiletuista lounasvalintana (jo 186 päivää putkeen, and counting).

050 338 7936

tommi@rookiecom.fi

 

Annika Lius

Sisällöntuottaja

Tämä Tohmajärven lahja viestinnälle on täynnä kokemusta taksikuskin viisauksista korkeakirjallisuuden koukeroihin ja journalismista sissimarkkinoinnin saloihin. Monet koulut käynyt ja firmat nähnyt, teräväliikkeinen (ja -ajatuksinen) viestijä löysi lopulta paikkansa Rookielta, sillä ikuisesti ei voi paeta kohtaloaan.

050 475 4903

annika@rookiecom.fi

 

 

Matti Koukkari

Tuottaja

Toinen Nurmeksen ihmeemme on niin ikään keitelty useimmissa keitoksissa, nuoresta iästään huolimatta. Sen verran monissa, että mies soveltuu mitä parhaiten kohtalaisen kirjavahkoja speksejä sisältävien proggistemme tuottajaksi. Ei säiky vähästä. Tässä vielä miehen itsensä terveiset:

050 409 8870

matti@rookiecom.fi

 

ROOKIEN KUMPPANIT:

Antti Ryynänen, Ubinet Ky:
Koboltinkova Google- ja Facebook-mies. Optimoi vaikka mummonsa hakutulosten kärkeen, vaikkei mummo ole edes internetissä.

Sari Kaija, Virran Varrelta Design Oy:
Virtuoosimainen visualisti ja graafinen suunnittelija. Näkee värisävyjä keskiyöllä kaamoksessa silmät sidottuina ja piirtää niistä kuvia, jotka avaavat ovia uusiin ulottuvuuksiin.

Kooders:
Kaikkea koodista, vakaumuksellisen asiakaslähtöisesti ja suurella sydämellä.