Meitähän on täällä jo aika monta! - Rookie Communications

Ketä meitä nyt on

Rookieita on tätä nykyä viisi: on vahvan toimittajataustan omaavaa pukaria, kovapäistä videonikkaria ja vaikka ketä. Tällä kokoonpanolla pystymme viemään maaliin hyvinkin vaativia projekteja – ja sen pyrimme aina tekemään niin, että jälkemme tunnistaa.

Ja tarkennukseksi: useimmiten se on ollut positiivinen asia.

Lisäksi hyväksikäytämme säännöllisesti oppilaitostensa priimuksia harjoittelijoina. Jos tunnet suunnatonta vetoa meitä kohtaan, ja opinto-ohjelmastasi puuttuu rasti työharjoittelun kohdalta, ota yhteyttä!

 

Arttu Käyhkö

Toimitusjohtaja, osakas, sisällöntuottaja

…älysi lopettaa ammattilaiskiekkoilijan uransa ennen kuin legoja alkoi tipahdella Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Arttu suoritti media-alan tutkinnon kotikaupungissaan Joensuussa ja siirtyi sanomalehti Karjalaisen palkkalistoille. Journalistiuran huipennukseksi muodostui pesti päätoimittajana ja toimitusjohtajana saman konsernin kaupunkilehti Karjalan Heilissä, joka 3,5-vuotisen urakan päätteeksi pokkasi Vuoden Kaupunkilehti 2015 -palkinnon.

Koska huipulla on tunnetusti hyvä lopettaa, Arttu lähti hakemaan uutta suuntaa mainostoimistomaailmasta. Joensuulaisessa toimistossa tehdyn lyhyen strategin pestin päätteeksi Arttu päätti pistää yrittäjähaaveet lihaksi ja vereksi perustamalla Rookie Communications Oy:n lokakuussa 2016. Loppu onkin sitten hysteriaa.

040 594 0285

arttu@rookiecom.fi

Ville Moilanen

Osakas, sisällöntuottaja

…ajautui myös toimittajaksi, jossa toimessa viihtyi mm. sanomalehti Karjalaisella ja Viikko Pohjois-Karjalassa. Toipuminen kuitenkin alkoi, kun Joensuun kaupunki pisti hakuun tiedottajan toimen. Moilanen haki, pääsi, yleni viestintäpäälliköksi ja uudisti kaupungin viranomaisviestintää siinä määrin, että ylitti muutaman kerran valtakunnallisen uutiskynnyksenkin (esim. Hitler kuulee Suvantosillan remontista -video). Kun kaikki oli tehty, Moilanen loikkasi Rookie Communications Oy:n riveihin toukokuussa 2017 jättäen entiset virkamieskollegansa kyyneliin.

050 547 7366

ville@rookiecom.fi

 

Arttu Laakkonen

Sisällöntuottaja

…on niin ikään toipuva journalisti. Parikymmenvuotisen toimittajan uransa aikana tämä karvanaama on ponnahtanut useasti pintaan kuin korkki: (lähes) alle on uponnut yksi paikallislehti, yksi maakuntatasolla puoluerahoilla operoinut julkaisu sekä yksi erikoisaikakauslehti. Omaa yritystoimintaa digitaalisen viestinnän parissa hän on ehtinyt harrastaa (kirjaimellisesti) myös yli kymmenen vuoden ajan. Kaikki johti lopulta Käyhkön kipparoimaan Karjalan Heiliin, josta hän seurasi luotettua johtajaansa Rookien riveihin elokuussa 2017.

Rookie Communications Oy:n vahvuus personoituu monelta osin juuri Luakkoseen: kun on kiertänyt muutakin kuin pakettitalon takapihaa ruohonleikkurin kanssa, se näkyy jäljessä. Toisin sanoen: ei heikkohermoisille.

0400 905 516

arttu.laakkonen@rookiecom.fi

 

Joni Laihosola

Videokameran kuljettaja

Läntisen pallonpuoliskon vakaakätisin videokuvaaja ja innovatiivisin editoija. Ei ehtinyt valmistua koulusta (jota ei olisi alun perinkään taitoineen edes tarvinnut), kun Rookie lunasti loput opintopisteet ja kaappasi Jonin riveihinsä. Soittaa myös punk-bändissä kitaraa ja laulaa – se siis on laulua – minkä annamme hänelle anteeksi, koska tässä byroossa punk-asenteesta on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Osaa Ukon (kts. alla) tavoin tehdä eläväkuvataidetta myös mm. green screen -tuotantojen ja animaation keinoin.

050 314 1264

joni@rookiecom.fi

 

Ukko Torni

Yhden miehen videotykistö

Ukko ehti toimia freelancerina Rookien alihankkijana vain ohikiitävän sekunnin, kunnes näki valon ja liittyi meihin. Mies kuvaa vaikka stereolähikuvaa harpyijan katseesta ja hoitelee editin iltapäivällä. Ukko on ukko myös äänen, projisointien ja livekuvaamisen kanssa.

Liidaa video-osastoa suvereenilla otteella, ja näin kaikki me muut taiteilijat voimme keskittyä olennaiseen. Mainittakoon, että green screen -tuotantoja, tuotekuvauksia ynnä muita sisätiloissa tapahtuvia kuvaustoimenpiteitä varten meillä on oma studio.

044 242 8750

ukko@rookiecom.fi

 

Matti Koukkari

Tuottaja

Nurmeksen ihmepoikamme on niin ikään keitelty useimmissa keitoksissa, nuoresta iästään huolimatta. Sen verran monissa, että mies soveltuu mitä parhaiten kohtalaisen kirjavahkoja speksejä sisältävien proggistemme tuottajaksi. Ei säiky vähästä.

050 409 8870

matti@rookiecom.fi

 

ROOKIEN KUMPPANIT:

Antti Ryynänen, Ubinet Ky:
Koboltinkova Google/Facebook/Instagram/YouTube/YouNameIt-mies. Optimoi vaikka mummonsa hakutulosten kärkeen, vaikkei mummo ole edes internetissä. www.ubinet.fi

Aki Mustonen, Mustone Digital:
Samma här. Näiden kahden sepän hellään huomaan jätämme digimarkkinoinnin teknisen toteutuksen – ja nukumme yömme huomattavan hyvin. www.mustone.fi

Kooders:
Kooders on luotettu kumppanimme verkkosivuprojekteissa. Tämä jengi syö koodia ja…. no, te tiedätte. Ja tekee sen vakaumuksellisen asiakaslähtöisesti ja suurella sydämellä. www.kooders.fi.

Bubbling under:
Lisäksi alihankintarinkiimme kuuluu visuaalisia suunnittelijoita, äänisuunnittelijoita, näyttelijöitä, käsikirjoittajia, maskeeraajia ja puvustajia ym. Pyrimme löytämään jokaiseen toimeksiantoon parhaat mahdolliset tekijät, vaikka emme ihan kaikkia euroja saisikaan haalittua omaan fikkaan. Luotamme siihen, että tämän lähestymistavan ansiosta puhelin pirahtaa meillä seuraavallakin kerralla.