Työntekijä, tunne vahvuutesi - Rookie Communications

Työntekijä, tunne vahvuutesi

Työntekijä, tunne vahvuutesi

Jokaisella on vahvuutensa: toiset tekevät listoja, toiset löytävät huumoria tilanteesta kuin tilanteesta.

Kesän lopulla pidimme yhteisen kehittämis- ja virkistyspäivän, jonka yhteydessä pääsimme pohtimaan porukalla omia vahvuuksiamme. Alun mutinoiden, pähkäilyjen, toljottavien silmien ja päänraapimisen jälkeen kaikki alkoivat kuitenkin saada paperille useampiakin ranskalaisia viivoja.

Näiden vahvuuksien ja kiinnostusten pohjalta on tarkoitus vähitellen hioa jokaisen omia vastuualueita.

Jos yksi tykkää pilkuttaa ja toinen filmata, lienee selvää kumpi tarttuu sisällöntuotantoon ja kumpi taituroi videopuolella. Entä sitten vähän vähemmän selkeät roolit? Miten ne jakaantuvat työyhteisössä?

Näidenkin kohdalla kannattaa valjastaa avuksi luontaiset kiinnostuksen kohteet. Henkilö, joka seuraa paljon populaarikulttuuria on omiaan tuomaan sparrausapua ja ideoita.

Joku, joka somettaa muutenkin paljon osaa antaa tärkeää tietoa siitä, mitkä ilmiöt ja millainen kieli viestinnässä uppoaa parhaiten kohdeyleisöön. Tyyppi, joka asettelee kynät tarkkaan riviin pöydällään saattaa myös hallita hyvin tietyt toimiston metatyöt: milloin pitää tilata lisää post-it -lappuja ja milloin kahvinkeitin puhdistetaan.

Työelämä on muuttunut useilla aloilla yhden asian hallinnasta monen hajautetun toimenkuvan pyörittelyyn.

Tämä voi tuntua helposti myös kuormittavalta. Moni asia vaatii samanaikaista huomiota ja jokaiselle on varattava tietty määrä aikaa.

Työntekijöiden jaksamisen kannalta on tärkeää, että oma työ tuntuu mielekkäältä ja merkitykselliseltä. Sitähän meillä on rummutettu tipeissä ja blogeissa aiemminkin.

Siksi vahvuuksien kautta vastuualueiden jakaantuminen tuntuu ainakin meistä mielekkäältä ja meidän porukkaan sopivalta. Oma lukunsa on sitten varoa, ettei kenenkään osaamista ja kiinnostuksia lypsetä liikaa sillä verukkeella, että ”olethan sinä muutenkin jo kiinnostunut tästä”. Uusille tonteille hyppääminen tekee hyvää siinä missä omien vahvuuksien hiominenkin.

Mutta sitä ennen asettelen nämä vihkot ja laput nätimmin pöydälle.