Työpaikka etsii tekijää?

Kategoriat Bloogie

Bloogie

Ennen työntekijät hakivat töitä. Nyt työnantajat hakevat työntekijöitä.

Viimeaikoina yksi asia on pistänyt silmään, korvaan ja joihinkin sisäelimiin: lähes jokainen uusi asiakkaamme (ja iso osa vanhoista) on tänä vuonna nostanut tärkeimmäksi haasteekseen rekrytoinnit.

Eli siis sen, että firma saisi osaavia tai muuten pikeanlaisia työntekijöitä kasvun myötä avautuviin paikkoihinsa.

Sellaiset kun tuntuvat olevan kiven alla. Tai ainakin paremmissa hommissa.

Se on se työvoimapula. Porukkaa jää eläkkeelle enemmän kuin uusia valmistuu. Enää ei ole kyse siitä, palkkaisitko sinä henkilön. Nyt henkilö miettii tarkasti, tahtooko hän tulla sinun palkkaamaksesi.

Mikäli toimit teollisuudessa tai vaikkapa kuljetusalalla, tätä ei tarvinne sinulle enempää selitellä. Ja sote-palvelujen työvoimatilanteestakin olemme lukeneet uutisista jo kotvan aikaa.

Jos taas et vielä ole törmännyt vaikeuksiin rekrytointeja tehdessäsi, odota vain: Suomen väestö vanhenee, syntyvyys vähenee ja työvoiman saatavuus tulee heikentymään entisestään, kun porukkaa jää eläkkeelle pian enemmän kuin uusia tekijöitä valmistuu.

Jos julistat paikan auki lehden “avoimia paikkoja” -osastolla ja jäät odottamaan, tilannetta voi verrata katiskalla kalan pyytäminen – saat sitä mitä sattuu kohti uimaan.

Eikö olisi parempi kertoa asioista itse jo etukynteen, markkinoinnin keinoin?

Nyt on oikea hetki tehdä työnantajamielikuvallesi jotakin. Tai oikeastaan se oli jo, mutta jos ripeästi toimit, ehdit vielä mukaan.

PS. Syynä rekryvaikeuksiin voi olla yksinkertaisesti sekin, että olet työnantajana täysi mulkku. Siinä tapauksessa emme välttämättä voi auttaa. Tai ehkä edes halua.

Rookiemedia

Kategoriat Bloogie

”Me ei palkalla aleta kilpailemaan!”

Tulevaisuuden työhaastatteluissa hakijat haastattelevat työnantajaa eikä toisinpäin. CV:t minttiin, työnantajat! Jos keskustelu työpaikan vetovoimasta tai -voimattomuudesta saa passiivis-aggressiivisen käänteen – kuten silloin tällöin käy –…

Lue lisää

Ota yhteyttä

Autamme asiakkaitamme voittamaan kilpailun osaajista, joiden perässä ovat kaikki. Ja pitämään heistä myös kiinni.