Usko mitä puhut - Rookie Communications

Usko mitä puhut

Usko mitä puhut

Jos tavoitteena on (ja useimmiten on) tuottaa teksti / video tai muu sisältö, jolla on todellista vaikuttavuutta, on kärjistettävä. Yksinkertaistettava ajatustaan, vedettävä mutkia suoraksi. Tehtävä korostettuja vastakkainasetteluja.

Se on hankalaa, jos pelottaa.

Yleensä se pelottaa siksi, että kärkevämpi ulostulo on oiva maalitaulu esimerkiksi sosiaalisen median ammattinärkästyjillä ja paskamyrskyn nostattajilla. Sellaisen median lukutaito kun on aika hailakalla tasolla, varsinkin juuri verkossa ja miksei vaikkapa sanomalehtien tekstiviestipalstoillakin.

Siinä on sitten meikäläiset mainoshessut puree kynsiään, kun asiakas haluaa lisää myyntiä sisällöllä, joka toki säväyttää, mutta ei missään tapauksessa saa suututtaa ketään.

Miten sellaisen tekeminen on mahdollista?

Alan olla taipuvainen uskomaan, että ei mitenkään. Ja se ainakin on varmaa, että takajaloilleen puoliammatikseen keskustelupalstoilla tai feisbuukissa kavahtavia kansalaisia ei pidä etukäteen alkaa pelkäämään.

Ja pelätähän ei tarvitse, jos pysyy uskollisena omalle asialleen. Kirjoittaa ja puhuu vain sellaista, minkä todella tietää todeksi ja mihin todella uskoo.

Eikö vaan? Näinhän ne platinum-tason närkästyjätkin toimivat: he uskovat sydämestään, että esimerkiksi yksityisen rakennuttajan kerrostaloprojektin kokonaisbudjetista ympäristötaiteeseen lohkaisema raha olisi noin vain, muitta mutkitta siirrettävissä vaikkapa kaupungin vanhuspalveluiden budjettiin tai jonkin kolmeoppilaisen kyläkoulun tekohengittämiseen.

Ja niin edelleen.

Ei sillä ole tälle kansaosalle mitään väliä, ettei sellainen ole mahdollista.  Vain sillä on, että närkästyjä todella vakaumuksellisesti uskoo sen olevan. Silloin häntä eivät haittaa faktat tai muu sen sellainen sälä.

Miksi siis sinua haittaisi puhua julki oman sydämesi totuus omalla kanavallasi?

Loppuun musiikkia, löyhällä korrelaatiolla.