Suunnittelija, toimitusjohtaja

Arttu Käyhkö

Rookie Communications Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Arttu Käyhkö puurtaa nuorekkaasta olemuksestaan huolimatta jo kolmatta työuraansa.

Nuoruusvuodet menivät maailmalla lätkäkaukaloita kolutessa (“kirjaimen päässä NHL:stä!”, kuten ex-vasen pakki itse uransa tiivistää), minkä jälkeen kutsui koulunpenkki ja toimittajan pesti Sanomalehti Karjalaisesta.

Karjalaisesta Käyhkö siirtyi kaupunkilehti Karjalan Heilin päätoimittajaksi ja toimitusjohtajaksi, ja tämä komennus päättyi valintaan Suomen parhaaksi kaupunkilehdeksi. Kyllä sitä juhlittiinkin kuin Stanley Cupia, piireissä kuiskitaan.

Lyhyen mainostoimistopyrähdyksen jälkeen oli aika toteuttaa pitkäaikainen haave omasta yrityksestä, ja syyskuussa 2016 syntyi Rookie Communications Oy.

“Sen tässä ainakin on oppinut, että yritystä ei kannata perustaa ajatuksella, että “eiköhän tämä yhden henkilön elätä”. Asioita helpottaa huomattavasti, jos tietää edes jollain tasolla, että mitä haluaa tehdä ja kenelle, ja miksi joku siitä vielä maksaisi. Toisaalta en ole koskaan ollut mikään pöytälaatikkorunoilija, vaan vauhtia on aina ollut enemmän kuin ymmärrystä.”

Vähitellen Rookien suunta kuitenkin alkoi löytyä, ja nyt visiona on olla – ei enempää eikä vähempää kuin – valtakunnan johtava työnantajabrändäyksen ja rekrymarkkinoinnin osaaja.

“Eihän se julistamalla tapahdu, vaan töitä on edessä paljon. Nyt meillä on kuitenkin selkeä fokus, mitä olin kaivannut jo pidemmän aikaa. Olemme uuden edessä, ja sehän on tämän homman suola.”

Yrittäjyydestä Arttu K. diggaa.

“Onhan tämä ollut välillä rämpimistä, mutta itsepähän kerjäsin. Onneksi ydinporukka on pysynyt kasassa vaikeinakin aikoina, ja taustalle omistajiksi ja hallitukseen on löytynyt kovan luokan osaajia, joilta voi aina kysyä. Aika eri Arttu minä olen kuin ennen Rookieta, ja uskoakseni enimmäkseen positiivisessa mielessä. Säännöllistä peiliin katsomista ja pitkämielistä vaimoa se on vaatinut, mutta onneksi sellaisen olen löytänyt.”

Motto: “Asioilla on taipumus järjestyä.”